dilluns, 8 de juny del 2009

Sant Fèlix, la seva gran passió.

Sant Fèlix és per la família tot un símbol. L'avi era una persona religiosa practicant. Cada setmana anava a missa el diumenge i algú em va explicar que de petit era escolanet.
Era una persona solemne i cerimoniosa. Recordo que cada festa major després de la processó sempre deia el mateix: aquesta processó té que ser més seriosa. Això de que els balls es barregessin i que la processó dedicada al Sant no tingués un ordre no li agradava gens.

Sempre deia que el SR. Parrilla era un gran mestre de cerimònies i amb aquest comentari ja ens deixava clar que els organitzadors d'altres èpoques no han arribat a l'altura del Parrilla.

Aquesta passió desenfrenada cap a Vilafranca, les tradicions catalanes i la nostra Festa Major ens ho va ben encomanar a tots.

Setmanes abans de la festa Major ell amb el seu xiulet peculiar ja ens recordava que faltaven pocs dies per la més GRAN.
El dia 29 d'agost a primera hora ja el veies baixar pel carrer comerç direcció al carrer Montserrat. La faixa sota el braç, una rialla d'orella a orella i amb un tarannà ansiós, semblava un nen petit amb sabates noves.
A dos quarts de dotze com a molt ja tancava la botiga enfilava el carrer direcció Rambla de Sant Francesc. Tot em fa pensar que mai a la vida va faltar a la tronada. A partir de la sorollosa tronada trobar l'avi per la Festa Major era molt fàcil. La seva agenda sempre era la mateixa assistir a tots els actes culturals/religiosos.

0 aportacions:

Publica un comentari a l'entrada

EL PAS DEL TEMPS


AQUEST BLOG

Em dic Mar Roca Sol i sóc la neta del Joan Sol. El meu avi era una persona especial, molt estimada i especialment amant del món casteller. La seva trajectòria castellera és molt amplia iniciant-se a Valls, amb les colles de la capital de l'Alt Camp, i passant, obviament, per la seva estimada Vilafranca del Penedès. Va ajudar a fundar la colla dels Castellers de Vilafranca i posteriorment va funcar els Xicots de Vilafranca, la colla dels vermells, la meva colla. Tot i que visc fora, vinc molt sovint i mai em perdo la festa major de Sant Fèlix. Col·laboro amb els Xicots assiduament i creia necessari recordar la figura del Joan Sol. Per això i per moltes altres coses ha nascut aquest blog.

ENS SEGUEIXEN ...

PRIMER MEMORIAL JOAN SOL

PRIMER MEMORIAL JOAN SOL

WEB DELS XICOTS

BLOG DELS XICOTS

MITJANS DE COMUNICACIÓ

MÓN CASTELLER

EL LLIBRE DE JOAN SOL

EL LLIBRE DE JOAN SOL

CREA LA TEVA COLLA

VISITES REBUDES