dilluns, 8 de juny del 2009

Joan Sol, 1968 Administrador de la Festa Major.

30 d'agost any 1968.
Presentació pública dels capgrossos l'Humbert i la Roseta
L'any 1968, conjuntament amb els seus amics Lluís Solsona i Joan Surià va ser nomenat Administrador de la Festa Major.
El seu amic Solsona explica aquell moment així:
" S'ho mereixia com ningú: l'any 1968 va ésser nomenat administrador de la Festa Major. Aquell any, aquesta, tot i que aleshores el pressupost era molt reduït, va tenir un caràcter molt especial. Per primera vegada es van fer venir grallers del País Valencià i de Navarra, i començà un període de lluïdes matinades. Aquells improvisats concerts de gralles, que es feien en algun cafè, es van transformar en públic i solemne concert d'instruments d'inxa. Una banda de gaites gallegues va harmonitzar el vespre de la vigília de la festa. La capta va repartir un programa substencialment casteller. I es va institucionalitzar el concurs de castells l'Anxaneta de Plata. L'Acadèmia de Tastavins va obsequiar l'Administració amb dos capgrossos, la Roseta i l'Humbert. Amb el superàvit que hi va haver aquell any, els administradors van regalar als de l'any següent una altra parella de capgrossos.
També l'any 1968, l'excel.lentíssim Ajuntament de Vilafranca va constituir un Secretari per a l'organització dels Concursos de Castells l'Anxaneta de Plata i per al foment i assessorament casteller, i va estendre el seu àmbit al camp graller mentre no en tingués un de propi. Estava format per quatre membres vitalicis i un d'ells era el Joan Sol. "
L'any 1968 va ser un any de novetats a banda de les que ja hem llegit també va néixer el ball de Pandaretes en substitució dels Panderos. L'any passat van celebrar el seu 40è aniversari.

0 aportacions:

Publica un comentari a l'entrada

EL PAS DEL TEMPS


AQUEST BLOG

Em dic Mar Roca Sol i sóc la neta del Joan Sol. El meu avi era una persona especial, molt estimada i especialment amant del món casteller. La seva trajectòria castellera és molt amplia iniciant-se a Valls, amb les colles de la capital de l'Alt Camp, i passant, obviament, per la seva estimada Vilafranca del Penedès. Va ajudar a fundar la colla dels Castellers de Vilafranca i posteriorment va funcar els Xicots de Vilafranca, la colla dels vermells, la meva colla. Tot i que visc fora, vinc molt sovint i mai em perdo la festa major de Sant Fèlix. Col·laboro amb els Xicots assiduament i creia necessari recordar la figura del Joan Sol. Per això i per moltes altres coses ha nascut aquest blog.

ENS SEGUEIXEN ...

PRIMER MEMORIAL JOAN SOL

PRIMER MEMORIAL JOAN SOL

WEB DELS XICOTS

BLOG DELS XICOTS

MITJANS DE COMUNICACIÓ

MÓN CASTELLER

EL LLIBRE DE JOAN SOL

EL LLIBRE DE JOAN SOL

CREA LA TEVA COLLA

VISITES REBUDES