dilluns, 8 de juny del 2009

La camisa Castellera més antiga de Vilafranca.

Mal li pesi algun Vilafranquí mediàtic, si algú pot parlar del Joan Sol és l'amic Lluís Solsona. L'amor, l'amistat i la convivència que van tenir el Sol i el Solsona és la màxima definició de l'amor etern i incondicional.

Trobar-me amb el Lluís i la seva família sempre es motiu de felicitat i de bons records. És per aquest motiu que en aquesta pàgina ja heu llegit i seguireu llegint relats del Solsona.
La camisa castellera més antiga de Vilafranca. Extret del llibre "Joan Sol: l'home casteller".
" Al tornar a Vilafranca, poc després d'acabar la Guerra Civil, en la qual va participar al pertànyer a la "quinta del bibaró", immediatament es va integrar a la colla castellera vallenca, la unificada ddels Xiquets de Valls, de la qual era cap de colla el Blanco, amic seu i empresari esparter, com ell; essent l'únic i més antic vilafranquí que portava camisa castellera, hi va romandre fins que es va formar la colla dels Castellers de Vilafranca, a la qual s'incorporà, assumint-hi importants funcions tècniques, com la de form ar les pinyes, ensenyar els castellers a pujar, mantenir-se i baixar els castells, seleccionar castellers i buscar infants per als pisos superiors. Se'l tenia pel casteller més carismàtic. "
Després de llegir aquesta crònica, com us podeu imaginar em sento, ens sentim orgullosos d'aquesta. La pena de tot plagat, deixant de banda colors i pensament, és que uns ho tinguin tan clar i d'altres no. La història és pot interpretar de moltes maneres, explicar-la amb més o menys êmfasi, però el que no es pot fer és obviar una realitat històrica.

0 aportacions:

Publica un comentari a l'entrada

EL PAS DEL TEMPS


AQUEST BLOG

Em dic Mar Roca Sol i sóc la neta del Joan Sol. El meu avi era una persona especial, molt estimada i especialment amant del món casteller. La seva trajectòria castellera és molt amplia iniciant-se a Valls, amb les colles de la capital de l'Alt Camp, i passant, obviament, per la seva estimada Vilafranca del Penedès. Va ajudar a fundar la colla dels Castellers de Vilafranca i posteriorment va funcar els Xicots de Vilafranca, la colla dels vermells, la meva colla. Tot i que visc fora, vinc molt sovint i mai em perdo la festa major de Sant Fèlix. Col·laboro amb els Xicots assiduament i creia necessari recordar la figura del Joan Sol. Per això i per moltes altres coses ha nascut aquest blog.

ENS SEGUEIXEN ...

PRIMER MEMORIAL JOAN SOL

PRIMER MEMORIAL JOAN SOL

WEB DELS XICOTS

BLOG DELS XICOTS

MITJANS DE COMUNICACIÓ

MÓN CASTELLER

EL LLIBRE DE JOAN SOL

EL LLIBRE DE JOAN SOL

CREA LA TEVA COLLA

VISITES REBUDES