dijous, 5 de febrer del 2009

EL NAN DEL JOAN SOL

Fa 20 anys que visc fora de Vilafranca i fa 20 anys que vinc cada any a gaudir de la Festa Major de Sant Fèlix. No és cap obligació, és pura devoció per uns dies plens de color, sentiment i estima cap a les meves arrels. No us he d'amagar que durant la Festa Major m'emociono i acabo plorant dues vegades. El primer cop que em passa és el dia que comença la festa i vaig a buscar el nan del meu avi per a fer-li un petó. La segona vegada, més dolorosa si es pot dir així, és el darrer dia de la festa, quan tanquen els nans fins la propera edició de Sant Fèlix. També m'acomiado del nan de l'avi amb aquest sentiment estrany que em fa plorar i que sé que em fa plorar d'alegria. Estic convençuda que si ell estigues viu seguiria formant part de la festa del seu poble i de fet, gràcies al nan, així és. El Joan Sol sempre estarà present a Sant Fèlix, sempre ballarà, serà particip de la millor festa major del món, la nostra, la de Vilafranca. Aquesta foto li vaig fer fa un parell d'anys, al 2007, després de matines.
Pel que fa al Nan del Joan Sol i per a fer una mica de memòria, es va presentar a la Festa Major del 2002. Van ser els Xicots de Vilafranca els qui van impulsar la seva creació i després de consultar-nos a la família de quin color volíem que portés la camisa, va quedar clar que havia de ser el vermell dels Xicots. Amb la seva incorporació al Seguici, els nans van quedar de nou aparellats i van passar dels onze que hi havia a la dotzena actual. Sobre la presentació del nan del Joan Sol en van aparèixer diverses informacions als mitjans de comunicació locals. Aquí us deixo alguns enllaços:

0 aportacions:

Publica un comentari a l'entrada

EL PAS DEL TEMPS


AQUEST BLOG

Em dic Mar Roca Sol i sóc la neta del Joan Sol. El meu avi era una persona especial, molt estimada i especialment amant del món casteller. La seva trajectòria castellera és molt amplia iniciant-se a Valls, amb les colles de la capital de l'Alt Camp, i passant, obviament, per la seva estimada Vilafranca del Penedès. Va ajudar a fundar la colla dels Castellers de Vilafranca i posteriorment va funcar els Xicots de Vilafranca, la colla dels vermells, la meva colla. Tot i que visc fora, vinc molt sovint i mai em perdo la festa major de Sant Fèlix. Col·laboro amb els Xicots assiduament i creia necessari recordar la figura del Joan Sol. Per això i per moltes altres coses ha nascut aquest blog.

ENS SEGUEIXEN ...

PRIMER MEMORIAL JOAN SOL

PRIMER MEMORIAL JOAN SOL

WEB DELS XICOTS

BLOG DELS XICOTS

MITJANS DE COMUNICACIÓ

MÓN CASTELLER

EL LLIBRE DE JOAN SOL

EL LLIBRE DE JOAN SOL

CREA LA TEVA COLLA

VISITES REBUDES